h u b

Nicole Verstegen - Onderwijsassistente

Nicole werkt al 14 jaar met veel plezier bij Hub. Ze is onderwijsassistent in een klas van 11 leerlingen die veel individuele begeleiding nodig hebben. Ze ondersteunt de leraar, geeft les en begeleidt leerlingen een-op-een. Nicole kent ook het regulier onderwijs, maar zou niet meer terug willen. Haar hart ligt hier.

De leerlingen hier zijn ontwapenend

Geen zweetvoeten

“Onze leerlingen tonen soms emoties die niet passen in een klas, zoals agressie. Dan moeten ze even de groep uit. En daar is gelukkig ook ruimte voor. Maar als onderwijsassistent moet je dan wel stevig in je schoenen staan. De leerlingen hebben allemaal hun eigen beperking. En het mooie is dat ze dat accepteren van elkaar. Of zoals wij hier grappend zeggen: Je zit hier niet voor je zweetvoeten.”

Ruimte voor ontwikkeling

Bij Hub krijg ik veel ruimte om me te ontwikkelen. Zo ben ik onlangs aan een opleiding tot leraarondersteuner begonnen. Je kunt zelf aangeven of je wilt doorgroeien, maar de organisatie stimuleert het ook. Verder hebben we regelmatig intervisiebijeenkomsten en studiedagen die ook echt iets toevoegen. Wat we krijgen aan theorie, passen we meteen toe in onze eigen groep.”

Meer dan een juf

Wat mijn werk zo leuk maakt, zijn de mensen bij Hub. Met de collega’s zijn we echt een team. We zijn er voor elkaar, ook als er privé iets speelt. En we lachen veel! Maar vooral de leerlingen maken mijn werk leuk. Ze hebben iets ontwapenends en dat is geweldig. Je kunt echt iets met ze opbouwen en ze zijn elke ochtend oprecht blij om je te zien. Ik ben veel meer dan alleen een juf.”