maandagochtend
Hub
Noord-Brabant - Boxtel
Locatiegegevens
- Ruim 35 medewerkers
- 95 leerlingen
- Leeftijd van 4 tot 20 jaar
Kenmerken
- Kleinschalig en vertrouwd
- Onderwijs op niveau
- Persoonlijk
- Veilige omgeving
- (Voortgezet) Speciaal Onderwijs
Welkom bij Hub Noord-Brabant - Boxtel
Locatie Boxtel is een kleinschalige school voor speciaal- en voortgezet speciaal onderwijs aan kinderen en jongeren met leer- en/of gedragsproblemen. Ongeveer 88 leerlingen krijgen dagelijks onderwijs van ons enthousiaste en betrokken team in een rustig en veilig pedagogisch klimaat.
Onze leerlingen
Geen leerling is hetzelfde. Onze leerlingen hebben allemaal hun eigen kwaliteiten en hun eigen hulpvragen. Er is een variatie in leeftijd, niveau en problematieken. Naast leerproblemen, hebben onze leerlingen onder andere ook stoornissen in het autismespectrum, stoornissen met betrekking tot aandachttekort en hyperactiviteit (ADHD), gedrags- en angststoornissen, hechtingsproblematieken, epilepsie en/of motorische problemen. Een groot deel van onze leerlingen heeft een verstandelijke beperking. Ook bieden we plaats voor leerlingen die prima kunnen leren, maar belemmerd worden door gedragsproblemen of een psychische stoornis.
Iedere leerling is uniek en mag er zijn!
Leren van elkaar
Door de kleinschaligheid van onze school is er veel contact tussen leerlingen van verschillende niveaus. Ze leren niet alleen van ons, maar ook van elkaar. Ons onderwijsprogramma is goed afgestemd op de behoeften van de leerlingen. Hun talenten en mogelijkheden zijn altijd ons uitgangspunt. We halen daarbij het maximale uit onze leerlingen.
Voor een kijkje in onze school, zie onderstaande video.
Bezoekadres
De Tijvert 7
5282 RL Boxtel
Ons onderwijs
Bij Hub Noord-Brabant - Boxtel maken we er iedere dag werk van om een veilige en inspirerende plek te bieden voor onze leerlingen. Een plek waar ze leren, waar talenten gezien worden en waar de leerlingen zichzelf kunnen zijn.
Het vergroten van de autonomie van de leerling staat centraal. We geven leerlingen de kans en de ruimte om zich te ontwikkelen passend bij hun mogelijkheden. Dat vraagt van ons als team dat we leerlingen vanuit betrokkenheid, met geduld en met respect benaderen.
Onze school telt twee afdelingen: een voor speciaal onderwijs (SO, 4 t/m 12 jaar) en de ander voor voortgezet speciaal onderwijs (VSO, 12 t/m 20 jaar). Hieronder leest u hoe we ons onderwijs vormgeven.
Speciaal onderwijs
De leerlingen van het speciaal onderwijs worden ingedeeld over de aanwezige klassen op basis van hun leeftijd en hun niveau. Zo sluiten we zo goed mogelijk aan op hun belevingswereld en op dat wat ze (gaan) kunnen. We werken daarbij doelgericht aan de ontwikkeling van de leerling op diverse vak- en vormingsgebieden. Ieder kind is uniek en heeft daarom ook een eigen ontwikkelperspectief. We volgen de ontwikkeling van de leerling nauwkeurig via ons leerlingvolgsysteem.
Voortgezet speciaal onderwijs
In ons voortgezet speciaal onderwijs werken we met klassen. Iedere klas heeft zijn eigen specifieke kenmerken die aansluiten bij het niveau van de leerlingen. We zetten in op het vergroten van zelfredzaamheid en bieden, als het mogelijk is, leerlingen ook de gelegenheid erkende certificaten te behalen. We bereiden de leerlingen voor op uitstroom naar vervolgonderwijs of een passende werk- of dagbestedingsplek. We doen dit door leerlingen die dit aankunnen al vroeg intern stage te laten lopen op school, in groepjes te laten meekijken en oefenen bij bedrijven en dit uit te breiden naar zelfstandige stages buiten de school. De leerlingen worden hierbij begeleid door de leraar en een stagecoach van school.
Twee keer per dag brengen we leerlingen uit de verschillende klassen bij elkaar in groepjes. Hier bieden onze medewerkers vakken als rekenen, taal of lezen aan in een kleiner, groepsdoorbrekend verband. Dit doen we om zo goed en precies mogelijk aan te sluiten bij dat wat onze leerlingen kunnen. Deze kleine groepjes zijn heel divers, met jonge en oudere leerlingen en niemand kijkt daarvan op.
Onze werkwijze
Wilt u weten hoe we werken aan perspectief en ontwikkeling van onze leerlingen? Lees dan meer over onze werkwijze.
Kwaliteit en opbrengsten
We willen de kwaliteit van ons onderwijs en de zorg voor leerlingen elk jaar verder verbeteren. Dat doen we door goed te kijken naar wat we bereikt hebben, wat we nog willen bereiken en wat daarvoor nodig is. Zowel Hub-breed als op onze scholen bepalen we ieder jaar ontwikkel- en verbeterpunten. Ook hebben we oog voor de opbrengsten van ons onderwijs.
Ons schoolgebouw en de omgeving
Onze school ligt aan de rand van de wijk Selissen (Boxtel-Noord). De school ligt hier tussen andere onderwijsinstellingen en veel groen in de rustige straat De Tijvert.
Op school
De school heeft zes groepslokalen die verdeeld zijn over het speciaal onderwijs (4 t/m 12 jaar) en voortgezet speciaal onderwijs (12 t/m 20 jaar). De praktijkvakken in het VSO verzorgen we in praktijklokalen voor techniek, koken, huishoudkunde, arbeidstraining, muziek en crea. Daarnaast hebben we een kas en moestuin op het schoolterrein voor de lessen tuinbouw en we maken vier dagen per week gebruik van de sportzaal bij de school.
In de school zijn er diverse ruimtes waar individueel of in kleine groepjes gewerkt kan worden. Ook hebben we een snoezelruimte waar leerlingen die dit nodig hebben, prikkels kunnen verwerken.
Schoolplein
Het schoolplein biedt veel ruimte voor onze leerlingen. Het is zo ingericht dat zowel jonge en oudere leerlingen de ruimte hebben om te spelen en/of te ontspannen. Er is een zandbak, klimrek, tuimelrekken, nestschommel, pannaveld, basketbalringen, tafeltennistafel en zitgelegenheden. Ook is er een verkeersplein en zijn er verschillende speelvelden gecreëerd. Het schoolplein is begrensd door een hek, zodat leerlingen niet zomaar weg kunnen lopen. Achter de school is een grasveld waar ook mogelijkheden zijn om fijn pauze te houden.
Schooltijden
Schooltijden SO
08:45 – 12:15 uur
maandagmiddag
13:00 – 15:00 uur
dinsdagochtend
08:45 – 12:15 uur
dinsdagmiddag
13:00 – 15:00 uur
woensdagochtend
08:45 – 12:30 uur
woensdagmiddag
Vrij
donderdagochtend
08:45 – 12:15 uur
donderdagmiddag
13:00 – 15:00 uur
vrijdagochtend
08:45 – 12:15 uur
vrijdagmiddag
13:00 – 15:00 uur
Voor SO leerlingen valt de ochtendpauze binnen de reguliere schooltijd.
Schooltijden VSO
maandagochtend
08:40 – 10:30 uur
en 10:45 – 12:15 uur
maandagmiddag
12:45 – 15:00 uur
dinsdagochtend
08:40 – 10:30 uur
en 10:45 – 12:15 uur
dinsdagmiddag
12:45 – 15:00 uur
woensdagochtend
08:40 – 10:30 uur
en 10:45 – 12:30 uur
woensdagmiddag
Vrij
donderdagochtend
08:40 – 10:30 uur
en 10:45 – 12:15 uur
donderdagmiddag
12:45 – 15:00 uur
vrijdagochtend
08:40 – 10:30 uur
en 10:45 – 12:15 uur
vrijdagmiddag
12:45 – 15:00 uur
De leerlingen blijven tijdens de middagpauze op school voor de lunch en pauze.
Vakantierooster
Eerste schooldag
19 augustus 2024
Herfstvakantie
21 oktober t/m 25 oktober 2024
Kerstvakantie
23 december 2024 t/m 3 januari 2025
Voorjaarsvakantie
3 maart t/m 7 maart 2025
Tweede Paasdag
21 april 2025 (valt in de meivakantie)
Koningsdag
26 april 2025 (valt in de meivakantie)
Meivakantie
21 april t/m 5 mei 2025
(maandag 5 mei is dit jaar een feestdag: Bevrijdingsdag)
Hemelvaart
29 en 30 mei 2025
Tweede Pinksterdag
9 juni 2025
Zomervakantie
7 juli t/m 15 augustus 2025
Studiedagen en vrijedagen
SO
VSO
woensdag 25 september 2024
woensdag 25 september 2024
maandag 28 oktober 2024
woensdag 27 november 2024
woensdag 27 november 2024
vrijdag 6 december 2024
donderdag 3 april 2025
donderdag 3 april 2025
maandag 2 juni 2025
vrijdag 27 juni 2025
vrijdag 27 juni 2025
Klik hier voor onze schoolfolder 2024-2025
Het team
Bij Hub Noord-Brabant - Boxtel werken we met een ambitieuze, hechte groep collega’s. In de klassen werken we met leraren en onderwijsassistenten. In het VSO werken we ook met praktijkleraren voor de praktijkvakken. Daarnaast is er veel extra ondersteuning van orthopedagogen, een intern begeleider, logopedist, stagecoaches, motorische remedial teacher, sociale-vaardigheidstrainer, schoolmaatschappelijk werker, conciërges en directeur. Ook wordt er vanuit externe zorgaanbieders fysiotherapie en zorg-in-de-klas aangeboden.
Kortom: de juiste mensen met de juiste expertise op de juiste plek. Samen maken we ons sterk voor kwalitatief goed onderwijs.
Leerlingenraad
Onze leerlingenraad bestaat uit een vertegenwoordiging van leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs. Zij denken bijvoorbeeld mee over de aanschaf van materialen op de pleinen en overleggen, samen met medewerkers, over wat er nog beter zou kunnen op school. De leden van de leerlingenraad hebben een belangrijke rol, want zij vertellen aan klasgenoten wat er tijdens bijeenkomsten besproken is. Ook de directeur wordt geïnformeerd over inhoud van vergaderingen van de leerlingenraad.
Oudercommissie
Onze oudervereniging bestaat uit enthousiaste ouders die zich betrokken voelen bij onze school. De leden komen regelmatig bij elkaar en denken kritisch mee over alles wat nog beter kan bij Hub Noord-Brabant - Boxtel. Ze dragen bij aan de organisatie van activiteiten en proberen ook andere ouders te betrekken bij school.
Samenstelling team
Functie
Naam
E-mailadres
Directeur
Bart Otjens
b.otjens@hubnoordbrabant.nl
Teamleider
Annemarie van Rooij
a.vanrooij@hubnoordbrabant.nl
Leerkrachten
Groep
Naam
E-mailadres
SO 1
Chantal de Windt
Dianne van Zon
c.dewindt@hubnoordbrabant.nl
d.vanzon@hubnoordbrabant.nl
SO 2
Mandy van Capel
Lien van Haaren
m.vancapel@hubnoordbrabant.nl
c.vanhaaren@hubnoordbrabant.nl
SO 3
Lisa Floris
l.floris@hubnoordbrabant.nl
SO 4
Romy van Broekhoven
r.vanbroekhoven@hubnoordbrabant.nl
VSO A
Janina van Schie
Kim Slijters
j.vanschie@hubnoordbrabant.nl
k.slijters@hubnoordbrabant.nl
VSO B
Kim van Abeelen
k.vanabeelen@hubnoordbrabant.nl
VSO C
Elles van der Linden
Meks Curiël
e.vanderlinden@hubnoordbrabant.nl
m.curiel@hubnoordbrabant.nl
Onderwijsassistenten
Groep
Naam
E-mailadres
SO 1
Ilse van de Wouw-Hamers
Romy Vissers
i.vandewouwhamers@hubnoordbrabant.nl
r.vissers@hubnoordbrabant.nl
SO 2
Lien van Haaren
Meks Curiël
Wendy Vervoort
c.vanhaaren@hubnoordbrabant.nl
m.curiel@hubnoordbrabant.nl
w.vervoort@hubnoordbrabant.nl
SO 3
Marieke van Hooft
Diana Jansen
m.vanhooft@hubnoordbrabant.nl
d.jansen@hubnoordbrabant.nl
SO 4
Janine Reijnders
Anniek Klessens
j.reijnders@hubnoordbrabant.nl
a.klessens@hubnoordbrabant.nl
VSO A
Lisa Looijmans
Carolien Doggen
l.looijmans@hubnoordbrabant.nl
c.doggen@hubnoordbrabant.nl
VSO B
Ilona van den Broek
i.vandenbroek@hubnoordbrabant.nl
VSO C
Aafje van Aaken
Lien van Haaren
a.vanaaken@hubnoordbrabant.nl
c.vanhaaren@hubnoordbrabant.nl
Vakleerkrachten
Vak
Naam
E-mailadres
Bewegingsonderwijs
Marino Donders
m.donders@hubnoordbrabant.nl
Techniek
Anton van den Bersselaar
a.vandenbersselaar@hubnoordbrabant.nl
Koken / huishoudkunde
Gabi van der Hagen
g.vanderhagen@hubnoordbrabant.nl
Crea
Yvonne Pijnenburg
y.pijnenburg@hubnoordbrabant.nl
Groen / tuin
Gert Franssen
g.franssen@hubnoordbrabant.nl
Ondersteunend personeel
Functie
Naam
E-mailadres
Orthopedagoog
Noortje van der Veer
n.vanderveer@hubnoordbrabant.nl
Orthopedagoog
Anouk van den Velden
a.vandenvelden@hubnoordbrabant.nl
Intern Begeleider
Saskia van den Elzen-Banken
s.vandenelzen@hubnoordbrabant.nl
Logopediste
Lotte Savelkouls
lotte.savelkouls@hubnoordbrabant.nl
Stagecoach
Mieke de Bresser
m.debresser@hubnoordbrabant.nl
Schoolmaatschappelijk werker
Anita van den Oord
a.vandenoord@hubnoordbrabant.nl
Conciërge
André van den Hoorn
a.vandenhoorn@hubnoordbrabant.nl
Assistent conciërge
Job van Rooij
j.vanrooij@hubnoordbrabant.nl
Secretaresse
Cindy van der Heijden-Bosmans
c.vanderheijden@hubnoordbrabant.nl
Medezeggenschapsraad
Elke school heeft een medezeggenschapsraad (MR). Deze geeft instemming of advies bij belangrijke beslissingen die de school aangaan. Bijvoorbeeld als het gaat om het wijzigen van schooltijden of de samenstelling van het personeelsbestand op de school. Hierdoor heeft de MR dus invloed op het beleid van de school.
De medezeggenschapsraad van Hub Noord-Brabant - Boxtel bestaat uit een vertegenwoordiging van medewerkers en ouders. De leden zijn:
Vertegenwoordiging ouders
Vertegenwoordiging personeel
Dhr. P. Debrauwer, voorzitter
Mw. K.J.M. van Vugt - van Eijndhoven
Mw. M. van der Heijden-van Cuijk
Mw. C.J.M. van Haaren
Dhr. T. Lijdsman
Mw. J.A. Klessens
Mw. M. van Doleweerd
Mw. L.M.J.H. Floris
Ziekmelden
Is uw zoon of dochter ziek? Meld dit altijd voor schooltijd via Social Schools. Klik hiervoor op ‘Administratie’ en vervolgens op het plusje (+) rechts naast ‘Absentiemeldingen’. Als u geen contact heeft opgenomen, belt de school u.
Breng ons ook op de hoogte als uw kind niet mee kan doen met de gym- of zwemles. Dit kunt u doen door de groepsleraar via Social Schools een bericht te sturen middels ‘Gesprekken’.
Lees meer over verzuim en het aanvragen van verlof.
Kennismaken of aanmelden
Wilt u kennismaken met Hub Noord-Brabant - Boxtel of uw kind aanmelden? Dan is het belangrijk dat u eerst contact opneemt met het samenwerkingsverband. Uw kind heeft namelijk een toelaatbaarheidsverklaring nodig. Meer hierover leest u op de pagina passend onderwijs.
Directie
-
Dhr. B.H.P. Otjens, directeur
Commisie voor de begeleiding
- Dhr. B.H.P. Otjens, directeur
- Mw. L. Brukx, schoolarts
- Mw. A. van den Oord, schoolmaatschappelijk werker
- Mw. N. van der Veer, orthopedagoog
- Mw. A. van den Velden, orthopedagoog
Interne vertrouwenspersonen/pestcoördinator
- Mw. K. van Abeelen
- Mw. K. van Vugt
Bezoekadres
De Tijvert 7
5282 RL Boxtel
Onze kalender
-
-
Herfstvakantie
-
Kerstvakantie
-
Informatieavond nieuwe leerlingen
Nieuws
-
Speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs in Meierijstad trekken steviger samen op: ‘De leerling profiteert’, verzekert directeur
VEGHEL - Speciaal Basisonderwijs De Wissel en Hub Veghel Speciaal Onderwijs werken sinds kort intensief samen, ze willen één zogeheten specialistische onderwijsvoorziening in de gemeente Meierijstad. Wat betekent dat? En wat merkt de leerling?
-
Meer kans op passend werk voor jongeren
In de gemeente ’s-Hertogenbosch vinden we het zeer belangrijk dat jongeren na het afronden van hun opleiding snel aan het werk kunnen. Dat geldt zowel voor jongeren in het regulier als in het speciaal onderwijs. Om jongeren uit het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) daarbij een handje te helpen, gaan VSO-school Hub uit Rosmalen, UniK, UWV en het gemeentelijk werk- en ontwikkelbedrijf Weener XL nog meer samenwerken. Maandag 28 juni 2021 hebben ze daarvoor een convenant ondertekend.
-
Hub en Skipov ondertekenen intentieverklaring
Ieder kind heeft recht op goed onderwijs en passende, goede ondersteuning. Dat is passend onderwijs! Onderwijs dat past bij de individuele behoefte van ieder kind. Of dat nu regulier onderwijs is, tijdelijke (extra) begeleiding op school, hulp van een deskundige of speciaal (basis) nderwijs; wat kind en professional nodig hebben vormt het uitgangspunt van ons handelen.In sommige gevallen zijn de basisondersteuning en de mogelijkheden voor extra begeleiding niet voldoende om een kind binnen de reguliere basisschool de zorg en het onderwijs te bieden waar het kind recht op heeft. In dat geval komen ouders en school samen tot de conclusie dat een andere vorm van onderwijs mogelijk beter is voor het kind. Afhankelijk van wat een kind nodig heeft gaat het dan om een school voor speciaal basisonderwijs (SBO) of speciaal onderwijs (SO).